“Sedih Sebab Tak Dapat Monitor Anak Depan Mata…,” – Kembali Ke Set Lakonan, Mawar Rashid Kongsi Cerita

Bagi setiap insan yang bergelar ibu, sudah pasti akan merasai sedih apabila berpisah dengan anak walaupun seketika.

Maklum pelakon Mawar Rashid, dia kini telah kembali ke set lakonan selepas anak pertamanya itu berusia 7 bulan. Lalu, pelakon berusia 24 tahun ini berkongsi cerita apabila dirinya terpaksa berpisah seketika dengan anaknya untuk melakukan pengambaran drama.

“Perasaan ibu yang bekerja Boleh ke ibu2 bekerja yang terpaksa tinggalkan anak share your feelings and experience? Mawar nak baca jugak.

“So this is what I feel and my experience. Seriously speaking, lepas gave birth to Rafael Mawar tak pernah letak timing bila nak start shooting balik. Pastu Alhamdulillah masa Rafael masuk 7 bulan, Mawar dah start dapat offer.

“So Mawar pun start lah shooting. Sekarang ni Mawar tengah shoot drama #TQCaptain untuk slot #MegaDrama.

“Honestly, bila hari2 ngan baby, pastu kene tinggal dia pagi sampai malam memang akan sedih..balik2 je, kadang2 dia da tido da, tak sempat nak main. Sedih sebab tak dapat monitor anak depan mata, sedih tak dapat guide anak dengan sentuhan/cara kita.

“Tapi syukur alhamdulillah, nasib baik mummy/abai Mawar ada. Sekarang ni Rafael dijaga oleh nenek dia. Tak de la Mawar risau sangat kat tempat kerja..

“My experience, Mawar happy sangat walaupun kurang waktu ngan is Raden kecik ni, bila dia tengok mommy die, memang susah dia nak lepas. Pastu kerja as a pelakon kan memang kita kerja pagi sampai malam almost hari2 lagi2 kalau watak heroin, so cuti tu memang once in a while je.

“So bila cuti je, memang nak ada quality time with Raden Siam ni. Kalau boleh cuti je nak bawa dia pergi mana2 best2. So sekarang ni, mommy tengah shoot kat Kuantan, Rafael happy sangat dapat ikut mommy. Boleh chill2 kat hotel ngan Abai dia.. #MawaRadens #ProudMommy Baju mommy from @uniqlomyofficial Baju Rafael from @mothercaremalaysia,” tulisnya.

Untuk rekod, Mawar dan suaminya, Raden Ahmad Faizal Yaakob berkahwin pada 9 November 2017 dan dikurniakan satu cahaya mata lelaki bernama Raden Muhammad Rafael pada 13 Mac lalu.

Foto: Instagram Mawar Rashid

Sumber : mediahiburan

Leave a Comment